Kanel i kosmetologi – brug og egenskaber

Kosmetologi er kendt for bruge masser af naturlige ingredienser. En af disse er kanel. Udover en rar duft og smag, så kan det bruges på mange måder i hud- og hårpleje. Tjek hvordan det virker og hvilke egenskaber kanel har.

Hjemmelavede hudbehandlinger

Kanel gør huden på kroppen og i ansigtet fast og blød. Derudover har den antibakterielle og opstrammende egenskaber, så den kan bruges til akneplaget og fedtet hud. Det hjælper med at fjerne skål da kanel kan bekæmpe svamp der forårsager sygdomme. For hudpleje, kan du også overveje brugen af kanelolie på grund af dens antioxiderende egenskaber.

Kanel-ansigtsmaske

En teskefuld kanel blandes med en teskefuld honning, kefir eller kærnemælk. Bland alle ingredienserne indtil du får en tyk masse. Påfør et tykt lag til de mest problematiske områder (kinder, hage, næse, pande), mens laget på halsen og brystet bør være tyndere. Lad det sidde i 10 minutter og rens med varmt vand. Takket være ansigtsmasken, vil huden være ren, smidig og blød.

Varmende kanelbad

Tilføj kanelstænger, pulveriseret kanel og et par dråber af olie til dit bad. Det vil booste blodcirkulationen, varme op og rense huden. I badet kan du lave en massage med en særlig handske. Kanelbad er en god ting for dem der gennemgår forkølelse eller influenza.

Kanelscrub til hænder, fødder og læber

Kanel kan nemt bruges som en scrub til hænder, fødder og læber. Du skal bare blande det med sukker, salt eller et andet grynet produkt. Du kan også tilføje noget honning, yoghurt eller olie for ekstra fugt. Derudover, når du eksfolierer læberne, skal du huske at være forsigtig da huden er følsom.

Slankende kropsmaske

Bland en beholder med kanelpulver med vand. Påfør blandingen til de områder af kroppen der er mest problematiske, såsom lårerne. Put herefter plastik om det og vent i 20 minutter før du renser med vand og påfører en kropslotion. Hvis du ønsker at opnå tilfredsstillende resultat, så skal du hyppigt udføre behandlingen – mindst en gang om ugen. Kanelmasken kan ikke bruges af kvinder der er gravide, folk med åreknuder, højt blodtryk eller sclerose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *