Eyelash og øjenbryn henna – hvordan man anvender det derhjemme?

Eyelash og øjenbryn henna har været et meget populært skønhedssystem i det seneste. Det er et sikkert alternativ til andre farvningstilbud som permanent makeup, som ofte kan være skadelige for huden, og det giver kvinder mulighed for at ændre deres øjenbryn og vipper. Ved hjælp af henna kan man skabe mørke, kraftige øjenbryn og vipper og samtidig bevare den naturlige glød i huden.

Men selvom det er en simpel skønhedsprocedure, bør det udføres med stor forsigtighed. Og for at optimere oplevelsen, derhjemme, er det essentielt at vide, hvordan man anvender eyelash og øjenbryn henna korrekt. I denne artikel hjælper vi dig, med tips og teknikker, så du kan udføre din egen øjenbryn og vippe farvning derhjemme, sikkert og effektivt.

Hvordan man udvælger rigtig henna?

Den vigtigste del af eyelash og øjenbryn farvningproceduren er at vælge et godt produkt. I dag er der mange forskellige mærker og typer henna på markedet, så det kan være svært at vælge den rette.

Derfor er det vigtigt, at du stoler på udbyderen du vælger, og tjekker ind tilgængelige produktanmeldelser for at kontrollere kvaliteten. Du bør også være opmærksom på ingredienserne i produktet og undgå de der indeholder stoffer som methanol, formaldehyd og ammoniak. Uden en god kvalitet af hennapulver, kan du have en dårlig farve eller konsekvenser som allergiske reaktioner eller kemisk følsomhed.

Du skal også tjekke farvekoden for det produkt, du køber. Eyelash og øjenbryn henna fås i forskellige nuancer, fra mørk brun til lysebrun. Det er godt at vælge den farve, der er tættest på din naturlige hårfarve og hudtone, for at opnå det bedst mulige resultat.

Trin-for-trin vejledning til hvordan man anvender henna på øjenbryn og vipper

Når du har valgt det korrekte produkt, skal du sørge for at have det nødvendige udstyr derhjemme til at udføre processen effektivt. Det ting du skal bruge, er:

  • To bløde, rene børster, til at anvende henna og fjerne overskydende produkter
  • Mikrofiberhandsker
  • Åndbar maske
  • Paradenti
  • Øjenbrynkam
  • Gazebånd
  • Fuktiøst middel, f.eks. aloe vera
  • Vand- eller ansigtsvask

Først skal du vaske dine øjenbryn og vipper med vand eller ansigtsvask, for at fjerne eventuelle sminkerester eller andre former for smuds. Derefter skal du bruge øjenbrynkam og kamme øjenbrynene, for at fjerne enten hudspecie eller et overskydende hårmateriale.

Dernæst skal du påføre gazebånd over dine øjenlåg, for at beskytte dine øjne og undgå kontakt med henna.

Bland derefter hennapulveret, efter anvisningerne på pakken, med en lille smule vand, indtil du opnår en pastalignende konsistens.

Når der pour den rette konsistens, skal du bære parafin og maske, og derefter tage en børste og anvende henna på dine øjenbryn og vipper.

Det er godt at holde applikationstiden, for at undgå forglemmelse og irritation af huden. De fleste producenter anbefaler en applikationstid på 8-10 minutter for øjenbryn og 5-7 minutter for vipper.

Når du er færdig, skal du fjerne gazebånd og derefter bruge en mikrofiberbørste, til at fjerne det overskydende produkt, således at produktet ikke tørrer ind.

Til sidst skal du anvende et fugtigt middel, når du har fjernet alle resterende produkter fra huden, da det hjælper til at bevare din naturlige glød og beskytter huden mod skade.

Mulige reaktioner på øjenbryn og vippefarvning

Eyelash og øjenbryn henna kan være skadelig for huden i visse tilfælde, især hvis det ikke anvendes korrekt.

Den foretrukne resultat for farvningen skal være forventet inden for et par dage, og farve skulle bevare i op til 3-4 uger. Hvis det ikke er tilfældet, kan det skyldes, at dine øjenbryn er blevet udsat for et produkt af dårlig kvalitet, et produkt der er alderen eller en vejledning ikke specifyret korrekt.

Som nævnt ovenfor kan det, at anvende eyelash og øjenbryn henna korrekt, resultere i nogle allergiske reaktioner og skade på øjenbryn og vipper.

Hvis du oplever nogen skade, som f.eks rødme, kløe eller brændende sensation, skal du straks ophøre med at bruge produktet og kontakte din læge hurtigst muligt, for at begrænse de mulige skader.

Du bør også huske, at man skal være forsigtig, når man bruger det, og at alle resultater kan variere fra person til person.

Konklusion

Eyelash og øjenbryn henna er blevet en populær skønhedsprocedure, specielt fordi det ikke kræver nogen form for inngriben, og at det tilbyder et unikt alternativ til andre farvningstilbud som permanent makeup.

Hvis du har brug for at ændre eller forbedre udseendet af dine øjenbryn og vipper, er det godt at kende resultaterne og konsekvenserne af enhver