Leder du efter en varmebeskyttende spray? Så vil du måske kunne lide disse 5 hårprodukter, vi har fundet til dig

Føntørring og glatning er de største syndere når det kommer til at gøre permanent og uoprettelig skade på håret. Derfor er det at frisører, der kender til denne mulige risiko, bruger varmebeskyttelsesprodukter, mens de styler deres kunders hår. Nu kan enhver dame, der ikke er helt tilfreds med sit hår, heldigvis drage fordel af kraften i varmebeskyttelsesmidler derhjemme. Men hvordan  vælger man det rigtige produkt, når butikkerne bugner med så mange forskellige typer, der alle lover stærk varmeskadebeskyttelse? Hvis du er én af de piger, der er i tvivl, har vi gennemgået de fem bedste produkter, der forhindrer dit hår i at stege.

Brug af høje temperaturer til at skabe det ønskede look og den ønskede frisure, tvinger den fugt der er i håret til at fordampe. Hår der mangler fugt bliver strittende, mat og skrøbeligt. Det er også værd at notere sig at dette øger risikoen for tyndere og spaltet hår. Betyder det så at du er nødt til at sætte håret op i en hestehale eller en knude i nakken resten af livet? Slet ikke. Hvis du stadig ønsker at skabe fantastiske frisurer med hårtørreren uden at fjerne fugt fra håret, bør du blot indarbejde en varmebeskyttelse til dit daglige skønhedsritual. Det er udelukkende denne produkttype, der er i stand til at forhindre dit hår i at miste værdifuldt vand.

Hvordan virker en varmebeskyttende spray?

Varmebeskyttelsessprays er ikke bare et fantasifoster skabt af hårstylisters med det formål at tjene flere penge. Dette produkt har en vigtig opgave at udføre, nemlig at isolere hårfibrene fra den varme en føntørrer eller et fladjern producerer. For at kunne udføre sit arbejde ordentligt skal et varmebeskyttelsesmiddel:

 • have en formel der indeholder ingredienser, der fremskynder styling
 • indeholde næringsstoffer og andre stoffer, der gavner håret
 • være ikke-klistrende for at forhindre fedtet og fladt hår
 • fremme smidighed og glans
 • være nem at bruge
 • bekæmpe daglige aggressorer

Hvad skal en varmebeskyttelsesspray være lavet af?

Hvis du kun vil bruge varmebeskyttelse af høj kvalitet, der leverer 100% lovede resultater, skal du finde et produkt med en formel der indeholder de rigtige ingredienser. Kun velvalgte stoffer med dokumenteret effektivitet garanterer, at produktet beskytter dit hår og holder det næret og dermed stærkt og sundt udseende. Hvad skal en varmebeskyttelsesspray så være lavet af?

Næste gang du køber en varmebeskyttelsesspray, skal du kontrollere, om den indeholder nogle af følgende stoffer:

 • proteiner (f.eks. keratin, silke, hvede)
 • frøekstrakter
 • E-vitamin
 • vitamin B5 / panthenol
 • plantebaserede olier

Der er også stoffer, som en varmebeskyttelsesspray ikke bør indeholde. For at vælge det bedste produkt til dit hår, bør du undgå:

 • silikone
 • parabener
 • alkohol
 • SLS-s

5 varmebeskyttelsessprayer, der kunne være perfekte til netop dit hår

1. Nanoil Heat Protectant Spray – varmebeskyttende spray

varmebeskyttende spray nanoil

Verden over er skønhedsbloggere og hårstylister enige om, at Nanoil Heat Protectant Spray lever op til deres forventninger og holder deres hår sikkert under varmestyling. Og denne effekt går hånd i hånd med en overkommelig pris, hvilket er et sjældent fænomen, ikke sandt? Dette produkt er uerstatteligt, når du vil udsætte dit hår for temperaturer på helt op til 440 grader Fahrenheit / 220 grader Celsius for at skabe fantastiske frisurer og looks. Denne ikke-klistrede og endda vægtløse formel er fyldt med en række ingredienser, som håret vil elske – silkeproteiner og E-vitamin er blot to af dem. Udover at beskytte håret mod varmen, nærer, udglatter og kontrollerer formlen også håret. For at få det bedste ud af Nanoil Heat Protectant Spray skal du anvende det på enten fugtigt eller tørt hår og derefter style det, som du vil. Ulemper? Måske det faktum, at denne spray kun er tilgængelig online, f.eks. nanoil.dk, men produktet er værd at bestille.

2. Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant

Dette mærke har fans i alle verdenshjørner. Deres varmebeskyttende hårmælk fremmer glattere og næret hår, hvilket betyder øget håndterlighed og nemmere styling. Gode nyheder for dem, der kan lide velduftende skønhedsprodukter, fordi duften af Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant er ude af denne verden, den består af rose-, moskus- og trænoter. Dette varmebeskyttelsesmiddel efterlader ikke blot dit hår velduftende, det lade heller ikke hårets fugt fordampe, selvom du styler dit hår ved hjælp af et fladjern indstillet til 440 grader Fahrenheit / 220 grader Celsius. Hvilke andre ingredienser er værd at nævne? Hyaluronsyre og E-vitamin er bestemt to bemærkelsesværdige bestanddele. Hvis du leder efter UV-beskyttelse og noget, der kan hjælpe dig med at reducere krus, kunne Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant være det rigtige produkt for dig.

3. Kevin Murphy Ever Smooth

Du forventede sandsynligvis at se et af Kevin Murphys produkter her. Dette mærke er velkendt og anerkendt blandt top hårstylister og dem, der elsker at behandle deres hår med high-end skønhedsprodukter. Hvis du har råd til en flaske Ever Smooth, bliver du ikke skuffet! Denne varmebeskyttelsesspray består af kvalitetsingredienser af naturoprindelse og gør mere end bare at forhindre dit hår i at stege. Den dybt nærende formel indeholder citron aspfrugtekstrakt, callitris bladekstrakt, callitris columellaris træekstrakt og lavendelolie – imponerende, ikke sandt? Denne blanding fremmer glat hår og varig næring. Sidst men ikke mindst holder Kevin Murphy Ever Smooth håret på plads, så du ikke behøver at bekymre dig om touch-ups.

4. Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray

Kombinationen af plantebaserede olier og panthenol kan gøre underværker, især når den påføres det ekstremt dehydrerede og beskadigede hår, der spalter. Men hvis dit hår ikke er i så elendig tilstand, skal du være forsigtig med at bruge Moroccanoil Perfect Defense Protect Spray, fordi det kan efterlade dig med et hår i en flad tilstand. Men hvis du kun bruger en lille smule, burde dit hår klare sig fint. Denne spray er ideel til at beskytte håret mod den varme, som alle stylingredskaber afgiver. Derudover beskytter den også håret mod den brændende sol – dette produkt indeholder trods alt marokkansk arganolie. Dem, der har råd til Moroccanoil Perfect Defense, synes godt om at det kommer i en deodorant-lignende dåse.

5. Bumble And Bumble Hairdresser’s Invisible Oil

Sidst men sandelig ikke mindst, er der et produkt som mange brugere verden over køber jævnligt – Bumble And Bumble Hairdresser’s Invisible Oil. Denne er også formuleret med plantebaserede olier, og deres antal er ret så imponerende: kokosolie, arganolie, macadamiaolie, sød mandelolie, vindruekerneolie og tidselolie! Er den god til at beskytte håret mod høje temperaturer? Selvfølgelig er den det. Selv de ekstremt beskadigede og mest slidte hårstrå kan beskyttes med Bumble And Bumble Hairdresser’s Invisible Oil. Selvom formlen beskrives som ultralet, anbefaler vi, at du starter med rejsestørrelsesversionen for at undgå volumen-berøvet stil.