Hvad er mesoterapi?

Mesoterapi blev udført for første gang i midten af det 20. århundrede. Behandlingen handler om at give sygdomsramte områder på huden aktive stoffer som kan hjælpe. Med andre ord er den en ikke-kirurgisk behandling som bruges meget indenfor dermatologi og æstetisk medicin.

Der findes adskillige variationer af mesoterapi. Med nålebaseret mesoterapi indskydes de ernærende stoffer dybt ind i huden med enten ekstremt tynde eller en maskine som skaber bittesmå punkteringer. Mesoterapi som ikke er nålebaseret er en ikke-invasiv medicinsk behandling baseret på brug af en maskine som skaber elektriske strømme med høje frekvenser. Den tredje metode hedder sonoforese og introducerer aktive stoffer med ultralyd. Den fjerde og sidste metode hedder ionotophorese og forsyner huden med de ernærende stoffer igennem jævnstrøm.

Mesoterapi bruges som regel mod sportsskader, smerter i muskler og led, dehydreret hud, rynker, strækmærker, cellulitis, og skaldethed. Kontraindikationerne mod mesoterapi inkluderer graviditet, amning, allergi, diabetes, hudinflammationer, kræft, og tendens til at udvikle ar. Visse ingredienser som bruges under mesoterapi er koffein, hyaluronsyre, planteekstrakter, og vitaminer.

cosmetic-mesotherapy

Det anbefales at bruge et lag bedøvende creme før man går i gang med mesoterapi behandlinger. Hele behandlingen tager cirka en halv time og antallet af gentagelser afhænger af hvilket formål behandlingen skal tjene. Foryngelse af huden på nakken, ansigtet, og kavalergangen kræver behandlinger hver anden eller femte uge. I disse tilfælde anbefales der som regel tre til fem behandlinger. Derudover skal man også undergå støttende behandlinger et par gange om året for at forlænge resultaterne af mesoterapi. Med disse behandlinger kan resultaterne holde i op til tre år. Alle behandlinger som fokuserer på cellulitis på hofterne, lårene, og numsen udføres hver anden uge og der skal mindst fire behandlinger til. For at gøre resultaterne fra ens mesoterapi mere synlige anbefales det at kombinere behandlingerne med motion og massage samt nedskæring af fedende mad, alkohol, kaffe, og cigaretter. Mesoterapi på hovebunden skal gentages hver anden eller fjerde uge.

Mesoterapi skaber hurtige resultater og minimale bivirkninger. Det er ikke unormalt at opleve rødhed, blå mærker, og blødning umiddelbart efter behandlingen. Det anbefales at beskytte huden mod solens stråler de første par dage efter behandlingen for at undgå misfarvninger på de punkterede områder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *