Hvordan og hvad skal man bruge mod tørre læber? Hjemmelavede opskrifter

Tørre læber er typisk noget vi oplever om vinteren. Vores læber er helt sikkert under pres på grund af frost, temperaturforskelle og tør luft fra varmeapparater. Men sommeren kan også snyde og gøre skade på læberne. Aircondition og brændende varme kan være ødelæggende og få læberne til at skalle. Få mennesker er klar over at solen er en lige så hyppig årsag til forkølelsessår som kulde og minusgrader. Hvordan plejer man tørre læber? Hvordan gør man dem smukke, bløde, smidige og… kysseklare?

Farvel tørre læber! Velkommen, bløde læber! – hudplejeremedier

Hvordan plejer man læberne så de ikke længere ser tørre og skallede ud, men i stedet bliver bløde og fugtede? Der er masser af opskrifter med ting du har i hjemmet.

Sådan plejer man tørre læber – DIY læbescrub

Eksfoliering er en fejlfri metode til at fjerne tør hud og glatte det ud. Du skal påføre den samme rensende rutine for kroppen og læberne – så genopbygges huden langt hurtigere. Så hvis du gerne vil redde dine læber, så er eksfoliering det første trin. Hvis du gør det hyppigt, vil dine læber være mere fyldige og have en smuk farve (en scrub renser og udglatter, og booster blodgennemstrømningen så huden bliver strammere og har en sundere farve).

DIY – hjemmelavet læbescrub – de bedste valg

1. Hjemmelavet læbescrub – børstning

Vidste du at en lille tandbørste giver en perfekt eksfoliering? Det stimulerer blodcirkulationen og fjerner alle tørre pletter. Det er ganske enkelt – rens børsten med vand og masser læberne blidt i et par minutter. Før du gør dette, så sørg for du har renset og skoldet børsten.

2. Hjemmelavet læbescrub – sukker, honning og citron

Bland en teskefuld honning med en flad teskefuld sukker og et par dråber citron. Hvis blandingen er for vandet, så tilføj mere sukker. Påfør blandingen til læberne og masser dem blidt indtil sukkeret opløses. Rens herefter blandingen af. Hvis du har lyst, kan du tilføje lidt olivenolie eller naturlig olie.

Hvordan plejer man tørre læber – hjemmelavede masker

En maske for læberne er lindrende, og nærer og reparerer. Den virker hurtigere og mere intenst end en læbepomade. Hvis du har tørre læber kan du påføre en maske hver dag eller endda to gange om dagen – DIY masker er baseret på naturlige ingredienser og er utrolig… smagfulde. Giv læberne en mild scrub før du påfører en maske der giver de bedste resultater – højere absorbering og hurtigere reparation.

DIY – hjemmelavet læbemaske – de bedste valg

1. Hjemmelavet sort te-maske til læberne

Det er verdens hurtigste maske: dyp en sort tepose i vand i et øjeblik og sæt den på læberne, og lad den sidde i 5-10 minutter. Tannin i teen låser fugten i epidermis og giver læberne hurtig lindring.

2. Hjemmelavet æble og sheasmør-maske

Riv et æble og bland det med en teskefuld sheasmør. Påfør blandingen til læberne, helst før sengetid. Når du vågner, vil dine læber vær ebløde, smidige og fugtede. Takket være denne maske, modtager læberne gode fedtsyrer, phytosteroler, flavonoider og en række vitaminer, inklusiv vitamin E og C der er gode for huden.

3. Hjemmelavet aloe og kokosmaske for læberne

Det er en fantastisk maske som du kan bruge til læberne. Hvis du skal have lidt ekstra næring til læberne, så påfør et tykkere lag og lad det sidde i ca. 10 minutter.

Bland en teskefuld kokosolie med aloe gel (du kan tilføje lidt vaseline eller andet naturlig smør, f.eks. mango, shea eller kakao). Påfør denne creme til læberne og gnid det af efter et par minutter. Du kan putte aloe og kokosolie-blandingen i en lille krukke og brug det hver gang dine læber føles tørre.

Sådan plejer man tørre læber – hjemmelavede læbepomader

DIY læbepomader har en stor fordel – de er alle sammen helt naturlige og virker stærkere end færdigkøbte læbepomader da de færdiglavede ofte indeholder parabener, udtørrende petroleumprodukter, silikoner og alkoholer. Hvordan laver man sin egen DIY læbepomade?

DIY hjemmelavede læbepomader – de bedste opskrifter

1. Hjemmelavet lavendel og kokos læbepomader

Opvarm en teskefuld kokosolie i et vandbad, hæld kogende vand over tørrede lavendelblomster – du skal ikke bruge særlig meget vand; bare nok til at dække blomsterne. Hæld lavendelvandet i kokosolie og tilføj et par dråber olivenolie. Opbevar blandingen et køligt sted (pomaden skal hærdes). Hvis du har en lille krukke eller boks, så opbevar pomaden der: du kan tage den med i tasken.

2. Hjemmelavet kanel og honning læbepomade

Bland en halv teskefuld naturlig honning med en knivspids kanel og en halv teskefuld smeltet bivoks. Du kan tilføje et par dråber flydende vitamin E og en knivspids naturlig vanilje. Hæld blandingen i en krukke til læbepomade og opbevar det et køligt sted så ingredienserne sætter sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *