Spaweekend i hjemmet – Smuk fra top til tå takket været DIY behandlinger

En hel weekend uden fest og farver? Perfekt! Det er det perfekte tidspunkt til at pleje din krop og hår og lade lidt op. Vil du gerne tage på arbejde mandag og blive spurgt om du er blevet klippet, eller bare få at vide at du ser godt ud? Så er det bare om at komme i gang: tjek om du har disse ingredienser derhjemme og start din skønne, afslappende spaweekend.

1. DIY hjemmelavet avocado og banana hårmaske

Denne nemme hårmaske er fantastisk. Du kan påføre det både til dit hår og hovedbund.

Der er to måder du kan lave den:

  • tilføj en naturlig olie til ingredienserne
  • påfør masken uden olien og lad den sidde i 20-40 minutter, men påfør en håroliebehandling samme dag og lad det sidde natten over eller påfør det den næste dag.

En avocadomaske kan fint forstærke håret og genopbygge hovedbunden, fugter, forøger glans og løfter håret ved rødderne, samt booster volumen.

Opskrift på hårmaske

  • en halv banan
  • 1 skefuld kakao
  • en halv teskefuld aloe vera juice eller rosenvand
  • et par dråber jojoba eller arganolie

Bland ingredienserne indtil de bliver til en blød masse. Påfør masken til ansigtet og rens efter 15 minutter ved at bruge lunkent vand. Brug din yndlingstoner eller rosenvand, påfør en fugtende creme.

3. DIY strips til rens af hudporer

I stedet for at købe færdiglavede kulstrimler i butikkerne, så kan du selv lave et lige så effektivt produkt til rens af porer og hudorme. Før du påfører dem til huden, så er det en god idé at dampe ansigtet og åbne porerne.

Hvordan damper man ansigtet? Hæld kogende vand over en skefuld kamille i en skål og put et håndklæde over hovedet mens du læner dig ind over skålen. Håndklædet sørger for at dampen ikke slipper ud og skaber det bedste miljø til at åbne porerne. Når først huden er klar til næste trin, så skal du påføre dine hjemmelavede kulstrimler, der er lige så nemme som at lave et dampbad.

Pisk et æg og fordel det over de områder på huden der har hudorme (næse, hage, pande). Dæk herefter områderne til med stykker af papir eller toiletpapir (læg dem i vand i to timer før du laver behandlingen, klem forsigtigt og lad dem blive fugtige). Det er en god idé at klippe papiret ud først så de har den rette størrelse for de områder du vil rense.

4. DIY fodbad

Det er altid en god idé at pleje fødderne. Når du har lidt tid til overs, så forkæl dem lidt så de ikke giver dig problemer i løbet af ugen. Et bad er den perfekte kombination af afslapning og hudpleje.

Opskrift på fodbad

Smelt 5-6 skefulde bagepulver i en skål. Tilføj 2-3 skefulde naturlig olie og et par dråber essentiel olie med mynte eller eucalyptus. Bagepulver hjælper med at blødgøre hård hud og alle skrammer på hælene. Det kan også desinficere – daglige bade med bagepulve kan afhjælpe problemer med svedige fødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *