Olivenolie i hårpleje – naturlig håroliebehandling derhjemme

Hjemmelavede håroliebehandlinger er utroligt populære. Vi vælger typisk de færdiglavede hårolier eller olieblandinger. Det er et produkt der giver fantastiske resultater, er helt naturligt og budgetvenligt. Hvordan bruger man olivenolie i hårpleje?

Hvordan virker olivenolie?

Olivenolie har gode fugtende og beskyttende egenskaber. Det dækker håret med et beskyttende lag der giver både blødhed og glans. Efter man har brugt olivenolie, er håret tykkere, mere stift (men nemt at style), blødere og mere fyldigt. Olien er perfekt til tyndt, kruset hår.

Hvordan laver man en hårbehandling med olivenolie?

Koldpresset – og dermed højeste kvalitet – olivenolie giver de bedste resultater. Du kan påføre den på to måder: på vådt eller tørt hår.

1. Våd håroliebehandling er en metode som mange piger sværger tiol da den giver intense effekter. Takket være denne behandling, bliver håret fyldigere og absorberer andre ingredienser langt bedre. Der er flere former af hårbehandling med olivenolie.

  • håroliebehandling i en skål – fyld en skål med varmt vand og tilføj en teske olivenolie; bland godt. Påfør blandingen til håret og klem overskydende vand ud. Lad det sidde i håret i 25 minutter og vask dit hår ved at bruge en mild shampoo;
  • håroliebehandling i balsam eller hårkur – tilføj lidt olivenolie til din yndlingshårkur eller balsam;
  • oliebaseret serum – hæld 50 ml vand og 50 ml olivenolie i en forstøver og tilføj eventuelt to skefulde balsam, hårkur eller et andet halvfærdigt produkt. Bland ingredienserne godt og spray det hjemmelavede serum på håret. Efter en halv time, så vask det af ved at rbuge en mild shampoo. Færdiggør behandlingen ved at gnide en leave-in balsam ind i længderne og spidserne.

2. Tør håroliebehandling tager mindre tid end den våde version, men mange piger har nævnt at den ikke giver lige så vilde resultater. De tørre behandlinger er blandt andet:

  • oliebehandling før vask – ideelt for folk der har travlt eller er lidt dovne. Påfør olivenolie i håret 30 minutter før en vask eller natten over (hvis du vasker hår om morgenen);
  • olivenolie i stedet for silikonebaseret serum – påfør en lille mængde olie omgående efter føntørring til spidserne og længderne for at tæmme viltre lokker;
  • olivenolie og silikonebaseret serum – du kan også vælge at blande begge produkter for at beskytte håret mod eksterne faktorer og – på den anden side – nære og fugte håret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *